Vai Tu baidies no spokiem?


Liepāja ir pilsēta ar vērā ņemamu nepieradināto jeb “kluso, nemanāmo” kultūrvēsturisko mantojumu. To nevar pazudināt dabas katastrofas, to nevar nojaukt, pazaudēt, no tā vienkārši nav iespējams atbrīvoties. Un arī nevajag. Jo “cilvēks mainās, bet spoki kopš senās Ēģiptes laikiem palikuši tie paši.”

Entuziastu grupa no Liepājas radījusi iespēju visiem interesentiem iepazīties ar Liepājas spoku vēsturi un mitināšanās vietām. Biedrība “Cietokšņa kopiena” sola aizraujošus piedzīvojumus ekskursijā „Pa Liepājas vēsturiskajām spoku un baiso notikumu vietām”, kura notiek Liepājā gan virs zemes, gan pazemē. Visas apmeklētās vietas saistās ar reāliem paralēlās pasaules notikumiem, kurus vēstījuši aculiecinieki, tāpat arī izdarītie drausmīgie noziegumi ir īsti. Pilsēta ir bagāta ar šāda veida vietām – ir rajoni, kuros koncentrējas mājas gari un zemākas pakāpes spoki, poltergeisti, pašaizdegšanās vietas, vietas, kurās saglabājusies senu noziegumu un izvirtību aura, vampīru, apslēpta zelta ielas, bunkuri, pazemes ejas… Ekskursija ietver 2 pilsētas rajonus, centrālos fortus, pazemes patvertni jeb civilās aizsardzības mācību centru. Ekskursijas laikā tūristi – interesenti pārvietojas kājām. Maksa no interesenta Ls 2.

Gan bērniem, gan pieaugušajiem noteikti šķitīs interesanta “Spoku izrāde zem zemes ar skatītāju piedalīšanos”, kura notiek Liepājas centrālo fortu (“Olimpijas stadions”) 1. pazemes stāvā. Ilgst 1 stundu, kuras laikā nepieciešama īpaša veiksme, lai izdzīvotu trako un maniaku skāvienos, paglābtos no nelaiķiem, pārvarētu ugunsbriesmas u.t.t.
Maksa no interesenta Ls 1.

Mazajiem un bailīgajiem noteikti patiks “Apslēptās mantas meklēšana pazemē” – 1 stundas laikā, pārvarot visdažādākās grūtības, jāatrod 5 elementi. Viegli nav. Maksa no interesenta Ls 0,50. Tiek apkalpotas grupas sākot no 15 cilvēkiem.

Jaunlaulātajiem ir iespēja sarīkot “Kāzu šovu ar pāra nolaupīšanu un mocībām pazemē”. Visticamākais, ka jaunlaulātajiem tas patiks.

Ir iespēja sarīkot arī jubilejas “Svinības zem zemes” ar spoku un raganu piedalīšanos.

Spoku lietu administrācija –Biedrība „CIETOKŠŅA KOPIENA” atrodas Liepājā, Strautu ielā 39, tālrunis 9665848.

2005-07-06 Travellatvia Rita Prane